Time Line Therapy

Time Line Therapy® is ontwikkeld door Tad James als gevolg van zijn onderzoek naar hoe individuen tijd ervaren en hoe ons onderbewustzijn al onze herinneringen op een mentale tijdlijn rangschikt.

Deze therapeutische aanpak omvat een reeks technieken die zich kenmerken door hun vermogen om snelle, effectieve en langdurige veranderingen te bewerkstelligen. Deze technieken worden vaak ingezet in therapie om doeltreffend gedragsverandering te bewerkstelligen.

Elk van ons heeft een mentale tijdlijn waarop al onze herinneringen zijn geplaatst, van onze vroegste tot onze meest recente, en zelfs beelden van de toekomst. We kunnen deze herinneringen ervaren in het heden, “in-time,” of als toeschouwer van buitenaf, “through time.” Aan deze herinneringen zijn diverse emoties gekoppeld, zowel positieve (zoals liefde, kracht en blijdschap) als negatieve (waaronder boosheid, angst, verdriet en schuld). Wanneer we overdreven emotioneel reageren op situaties, kan dit te maken hebben met vergelijkbare eerdere herinneringen die dezelfde emoties hebben opgeroepen. Time Line Therapy® biedt de mogelijkheid om deze emoties los te koppelen van deze herinneringen, waardoor het verleden gezuiverd wordt. De herinneringen blijven bestaan, maar de emotionele lading verdwijnt, waardoor individuen vrijer kunnen reageren en meer in balans kunnen leven.

Een belangrijk concept in Time Line Therapy® is dat van de “gestalt,” wat verwijst naar een cluster van gebeurtenissen gerelateerd aan een specifieke emotie. Wanneer de emotionele lading van de eerste gebeurtenis in zo’n cluster verandert, heeft dit effect op de hele reeks gebeurtenissen. Door de emotie van de oorspronkelijke belangrijke gebeurtenis te ontkoppelen van de herinnering, verdwijnt de invloed ervan, en dat leidt tot verandering.

Een andere kracht van Time Line Therapy® is het vermogen om beperkende overtuigingen aan te pakken. Deze overtuigingen zijn aannames waarvan iemand ooit heeft besloten dat ze waar zijn, maar die eerder belemmerend dan ondersteunend zijn. Deze techniek biedt de mogelijkheid om deze beperkende overtuigingen te herzien en te veranderen.

Kaber Groep is een NLP-opleidingsinstituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Wil je leren om doelen te stellen, of deze te bereiken? Ben je op zoek naar een manier om je sociale of communicatieve vaardigheden te verbeteren? Zoek je naar tools om gelukkiger en zelfverzekerder te worden? Kom dan naar Kaber! Op elke 1e woensdag van de maand is er een gratis NLP informatieavond! Kijk in onze Agenda voor het actuele aanbod. Mocht je vragen hebben neem dan gerust Contact met ons op.
Neuro Linguïstisch Programmeren Trainingen

NLP Training Neuro Linguistic Programming Opleidingen Kabergroep

Kennisbank

4-staps leerproces

Alfred Korzybski

Ankeren

Bert Hellinger

Carl Jung

Chaining Anker

Change Personal History

Chunking

Circle of Excellence

Circle of Influence

Collapse Anker

Congruentie

Delenwerk

Dieptestructuur

Disney Strategie

Doelen bereiken

Ecologie check

Emoties

Familieopstellingen

Fast Fobia Model

Feedback

Fobie

Frank Pucelik

Fritz Perls

Fysiologie

Gedachtelezen

George Miller

Gestalttherapie

Gestapeld Anker

Gregory Bateson

Grenzen

Herkaderen (reframing)

Hooggevoeligheid

Hulpbronnen

Hypnose

Hypnotische taalpatronen

Intonatiepatronen

Ivan Pavlov

John Grinder

Kalibreren

Kernkwadranten

Learning State

Lichaamshouding

Linguïstiek

Mapping Across

Matchen en mismatchen

MBTI

Meta (derde positie)

Metamodel

Metaforen

Metaprogramma’s

Milton Erickson

Milton Model

Mindfulness

Modaliteiten

Modelleren

Neuro linguïstisch programmeren

Neurologische niveaus

NLP Communicatiemodel

Noam Chomsky

Oogpatronen

Oorzaak – Gevolg

Oppervlaktestructuur

Outcome model

Overtuigingen

Pacing & leading (volgen en leiden)

Patronen doorbreken

Perifere visie

Piramide van Maslow

Predikaten

Rapport

Representatiesystemen

Richard Bandler

Robert Dilts

Sleight of Mouth

Smart Goals

Strategieën

Stretchen

Submodaliteiten

Swish patroon

Synesthesia

Systemisch Werk

Tad James

Tijdlijn

Time Line Therapy

TOTE model

Towards – Away from

Trauma verwerken

Triggers

VAKOG

Veranderen van overtuigingen

Verenigd veld

Virginia Satir

Visual Squash

Voice Dialogue

Vooronderstellingen van NLP

Waarden

Waarneemposities

Wereldmodel

Zintuiglijke scherpzinnigheid