Opstellingendag

Kom los van patronen, die niet meer voor jou werken

Opstellingendag bij Kaber Groep NLP opleidingen

Opstellingendag: kom los van patronen, die niet meer voor jou werken

In ons dagelijks leven hebben we allemaal zo onze eigen routines die betekenis geven aan ons leven. Maar wat als je deze routines gaat zien als problemen en deze je geen energie meer geven? Dan is het tijd om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een nieuw proces in gang te zetten! Veel van onze onbewuste gedragingen, routines en patronen vinden hun oorsprong in systemen. We bedoelen hiermee de groepen waartoe jij behoort. Denk aan je familie, je werk, sportclub, de buurt waar je woont en alles waar je verder deel van uit maakt.

Opstellingendag bij Kaber Groep

Familieopstelling: liefdevol loskomen uit verstrikkingen

Volgens Bert Hellinger, de grondlegger van familieopstellingen, toont het werken met familieopstellingen aan dat er een speciale verbinding bestaat tussen alle leden van een familie. Opstellingen kunnen helpen om de tot dan toe verborgen verbanden te zien en leren je hoe je liefdevol los komt uit verstrikkingen. Met name dit aspect wordt door veel deelnemers aan een opstelling als prettig en bevrijdend ervaren.

Hoe werkt een opstelling?

Een opstelling gebeurt in een groep. Degene die een thema wil inbrengen nodigt uit de kring van deelnemers mensen uit om zijn of haar familieleden te representeren. Deze representanten hoeven daar niets voor te doen, iedereen kan het (uiteraard mogen ze er ook voor kiezen om geen representant te willen zijn). Degene die de vraag heeft ingebracht stelt – intuïtief – de representanten van zijn of haar familieleden in de ruimte op. Een andere mogelijkheid voor de opstelling is dat representanten zelf hun plek in het veld opzoeken.

Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks en wonderlijks, waar geen echte verklaring voor is: de representanten voelen zich zoals degene die zij representeren. Zij voelen hoe de familieleden zich voelen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat een meestal herkenbaar beeld van de verhoudingen en loyaliteiten in het familiesysteem. Samen met de begeleider / opsteller wordt gezocht om compleet te maken, wat nog niet voltooid was of bijeen te brengen, wat gescheiden of verloren was.

Vanwege de grote belangstelling voor onze familie opstellingsavonden, organiseren we dit jaar weer 2 speciale opstellingendagen. Op deze dagen is er – naast representanten – meer plaats voor vraaginbrengers.

Op deze opstellingendag is er – naast representanten – plaats voor 5 vraaginbrengers. Zij brengen vooraf een thema in, waarmee op de opstellingendag gewerkt zal worden.

Op welke vragen geeft een (familie) opstelling antwoord?

De opstellingsdagen zijn waardevol voor mensen die worstelen met vragen over relaties met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen, vragen over hun eigen leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet en vele andere thema’s.

Vaak ligt de wortel van de dynamiek niet bij degene die de vraag inbrengt, maar bij iemand anders in het systeem. Een opstelling helpt om die dynamiek zichtbaar te maken. Dat wordt door veel mensen als helend ervaren. De doorwerking van een familieopstelling kan soms maanden, soms zelfs jaren duren. Voortdurend vallen er kwartjes, en langzaam wordt het leven anders.

Wil je meer verdieping; nog meer leren over en werken met opstellingen? Dan hebben we ook de 4 daagse basistraining Systemisch Werk. Deze 4 daagse training Systemisch Werk is bedoeld voor mensen die op een andere manier – vanuit hun systemen – naar problemen en hun gedrag willen kijken en daarmee om willen leren gaan. 

Kabergroep Neuro Linguistisch Programmeren

Praktische informatie

Tijd: 09.30 uur – 17.30 uur
(inloop 09:00 uur)

Inclusief:

  • Lunches, vers fruit
  • Onbeperkt koffie en thee

Deelnemen kan als:

  • Representant
  • Vraaginbrenger

Trainer:

NLP trainer en Systemisch Coach Stefan Kuperus - rond

Stefan Kuperus

Data:

  • Zondag 06 oktober 2024

Cursusnummer: OD04

06 oktober 2024

Investering:

Vraaginbrenger: €129,-

Representant: €49,

Zondag 06 oktober 2024

09.30 uur tot 17.30 uur
(inloop vanaf 09:00 uur)

Als je wilt deelnemen willen we je aanraden om op tijd te zijn, omdat later binnenlopen storend kan zijn.

Inclusief: Lunches, vers fruit en onbeperkt koffie en thee

Inschrijven als:

— of —