Masterclass Transactionele Analyse (TA)

Leer jezelf en anderen hoe je weer positief kunt denken en handelen

TA Transactionele Analyse bij Kaber Groep NLP opleidingen

Masterclass Transactionele Analyse

Nieuw in 2024 is onze 3 Daagse Masterclass Transactionele Analyse!

Deze 3Daagse Masterclass Transactionele Analyse maakt onderdeel uit van één van de losse modules van onze Therapeutisch Coach opleiding. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en voor mensen die werkzaam zijn in een team, voor ieder die werkzaam is in begeleiding, zoals counseling en coaching, in relatiebegeleiding en mediation, in onderwijs- en trainingssettings, in organisaties en management.

Deze Masterclass is ook als losse module te volgen door iedereen die geïnteresseerd is in TA.

In deze 3Daagse training ontdek je de rijke wereld van Transactionele Analyse (TA). TA vormt een krachtig communicatiemodel dat diepgaand inzicht biedt in de interacties en relaties tussen mensen, zowel op individueel niveau als in groepen, teams en organisaties. In deze Masterclass leer hoe je, met behulp van TA, vaardiger wordt in de communicatie en samenwerking met de mensen om je heen. TA richt zich op persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling en helpt ons (vaak onbewust) gedragspatronen te herkennen en veranderen.

De ander ontmoeten in zijn ontwikkeling vraagt ook veel inzicht in onszelf.
TA Transactionele Analyse bij Kaber Groep NLP opleidingen

(Her)ken je deze?

 • Merk je dat je soms als een kind wordt behandeld?
 • Heb jij dat ook, dat je wel heel veel goed moet doen, voordat je een complimentje krijgt?
 • Of die keren dat je opspringt om iemand de les te lezen?
 • Merk je ook dat je soms al bij een eerste ontmoeting iemand écht niet mag?

Algemeen

TA is ontwikkeld door de Canadese psychiater Erik Berne en wordt tot de positieve psychologie gerekend. TA is vooral een praktische theorie over persoonlijkheid, communicatie en gedrag.

In deze masterclass leer je hoe eenvoudige TA modellen behulpzaam zijn bij het begrijpen en beïnvloeden van de communicatie tussen jezelf en de ander. Je maakt kennis met de uitgangspunten en een aantal basisconcepten van de TA. Aan de orde komen levenspositie, ego-toestanden, de dramadriehoek en de compassiedriehoek. Je speelt ermee en leert de communicatie tussen mensen op een positieve manier te beïnvloeden in de dagelijkse praktijk van leven, werken en ontspannen. Na afloop heb je meer (zelf)inzicht in het herkennen van onbewuste patronen die het denken, voelen en het doen van jou als professional en als individu kunnen sturen. Je kunt effectiever communiceren en handelen en het gedrag van jezelf en anderen op positieve manier beïnvloeden. Samenleven en samenwerken gaat veel soepeler! Daarnaast kan je ook inzetten om anderen vanuit TA perspectief feedback te geven op hun gedrag, overtuigingen en hun wijze van communiceren.

Kabergroep Neuro Linguistisch Programmeren

Praktische informatie

Aantal trainingsdagen: 3

Tijd: 09.30 uur – 17.30 uur

Inclusief:

 • Syllabus
 • Lunches, vers fruit
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Persoonlijke begeleiding
 • Certificaat

Trainer:

NLP trainer Astrid van der Lee - rond

Astrid van der Lee

Start data:

Dag 1:
03 april 2024 (wo)

Dag 2:
10 april 2024 (wo)

Dag 3:
17 april 2024 (wo)

Inhoud Masterclass TA

Deze Masterclass Transactionele Analyse bestaat uit 3 trainingsdagen:

 • Algemeen

  In deze opleiding maak je kennis met de basisfilosofie van TA en duiken we in de kernconcepten. Dit programma biedt je kennis over TA en de praktische toepassing van TA in al zijn facetten. Via de door de deelnemers ingebrachte casuïstiek en persoonlijke vraagstukken werken we met de verschillende concepten. Je leert complexiteit ontrafelen en TA toepassen in je werk en leven.

 • Lesonderwerpen zijn:

  Vooronderstellingen, Basisprincipes, Transacties (complementair, parallel en gekruist), Ego-toestanden (functionele -en structurele) analyse, Strooks (positief en negatief), Levensposities, Levenssript, Injucties, Drivers en allowers, Racketgevoelens en zegels, Spelen, Scriptcirkel.

 • Studiebelasting

  De studiebelasting betreft drie dagen (21 uren) contactonderwijs en 2-3 uren zelfstudie waarvan 1 huiswerkopdracht.

 • Toelatingscriteria

  Je werkt met mensen en je hebt een mbo – hbo denk- en werkniveau.

 •  Certificaat

  Je ontvangt het certificaat Transactionele Analyse als je actief hebt deelgenomen aan alle 3 de lesdagen.

Resultaat

Deze 3Daagse Masterclass Transactionele Analyse maakt onderdeel uit van één van de losse modules van onze Therapeutisch Coach opleiding.

Aan het einde van deze 3Daagse Masterclass Transactionele Analyse:

 • ken je de basistheorie van TA;
 • herken je patronen in de communicatie bij jezelf en anderen;
 • begrijp je hoe je belemmerende patronen kunt doorbreken en ben je je bewust van de opties die je hebt;
 • kun je effectiever communiceren en interveniëren;
 • kun je TA effectief toepassen in je dagelijks leven en werk.

Deze training is toegankelijk voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en voor mensen die werkzaam zijn in een team, voor ieder die werkzaam is in begeleiding, zoals counseling en coaching, in relatiebegeleiding, in onderwijs- en trainingssettings, in organisaties en management.

TA richt zich op persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling en helpt ons (vaak onbewuste) gedragspatronen te herkennen en veranderen!

 COACHEN IS EEN VAK

Deze 3Daagse Masterclass Transactionele Analyse is één van de losse modules van onze Therapeutisch Coach opleiding. (link invoegen naar pagina Therapeutisch Coach opleiding?)

Anderen coachen: hoe pak je dat aan?

Elk probleem heeft een oplossing, anders zou het geen probleem zijn. Vaak houden  mensen zich vast aan het probleem en zoeken ze de oplossing daar waar ze al vaak hebben gezocht. Dit lost het probleem niet op en creëert negatieve energie. Dat kan anders!

Hoe zou het zijn….jij als coach. Een coach die echt invloed heeft op het leven van een ander. Je hebt de mogelijkheid om invloed te hebben op het leven van anderen zodat ze gelukkig worden in hun werk, relatie, persoonlijke ontwikkeling en communicatie met anderen. Maar dat niet alleen. Je doet echt wat je leuk vindt om te doen! Jij zorgt ervoor dat anderen de beste versie van zichzelf kunnen worden! Meer mogelijk maken en mensen laten groeien en ontwikkelen.

Cursusnummer: TA02

Datum volgt

Investering:
€995,-

Dag 1:
n.t.b.

Dag 2:
n.t.b.

Dag 3:
n.t.b.

 • Inclusief syllabus, lunches, vers fruit en onbeperkt koffie en thee.
 • Persoonlijke begeleiding
 • BTW vrij
 • Certificaat