Therapeutisch Coach

Leer coachen om anderen te helpen groeien!

Modulaire opleiding

Therapeutisch Coach Opleiding bij Kaber Groep NLP opleidingen

Therapeutisch Coach

Als jij een werkelijk verschil wil maken in het leven van jezelf en anderen, dan is dit je kans. Onze modulaire opleiding Therapeutisch Coach is bedoeld voor mensen die professioneel, diepgaand en verantwoord willen leren coachen.

Therapeutisch Coach opleiding bij Kaber Groep

Wil jij invloed hebben op het levensgeluk van anderen?

In de Therapeutisch Coach opleiding staat het Inclusieve coachmodel centraal. Nieuwsgierig zijn naar waar iemand nu is en waar iemand graag naar toe wil, wat iemand tegenhoudt en wat iemand nodig heeft om succesvol de resultaten te behalen die voorheen moeilijk leken en nu binnen handbereik komen. Luisteren, de juiste vragen stellen maar ook gewoon zonder oordeel observeren naar hetgeen er is. Samen de hindernissen ontdekken en de juiste interventies toepassen om de weg vrij te maken van ongewenst gedrag, belemmerende overtuigingen en oude emoties.

Iemand stappen laten zetten naar een succesvol leven, dat wil jij toch ook?

Je leert hoe je als coach de intern aanwezige hulpbronnen van je cliënt kunt ontdekken waardoor ze weer in contact komen met hun kracht; zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en hierdoor zichzelf weer kunnen motiveren om de reis te maken en te volbrengen zonder snel terug te vallen in oude gewoonten en last te hebben van emoties uit het verleden.

Kabergroep Neuro Linguistisch Programmeren

Praktische informatie

Behaal de volgende modules om in het bezit van een diploma te komen.

Module 1: NLP Practitioner
Module 2: NLP Master Practitioner
Modules 3 t/m 6 kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden

 • Systemisch werk Basis (4-Daagse)
 • Training mBIT (4-Daagse)
 • Masterclass Transactionele Analyse (3-Daagse)
 • Masterclass NLP interventies (3-Daagse)

Trainers:

NLP trainer en Systemisch Coach Stefan Kuperus - rond

Stefan Kuperus

NLP trainer Astrid van der Lee - rond

Astrid van der Lee

NLP Master trainer Bernard Elshout - rond

Bernard Elshout

NLP Master trainer Jorinde Prins - rond

Jorinde Prins

Modulaire opleiding:

 • In 2024 is de opleiding Therapeutisch Coach gesplitst in 4 losse modules, om het voor iedereen mogelijk te maken om die vervolgstap te kunnen zetten.
 • Bij elke module hoort een certificaat.
 • Je ontvangt het diploma Therapeutisch Coach aan het einde van jouw laatste module.
 • 4Daagse basistraining Systemisch Werk

 • 4Daagse training mBIT

 • 3Daagse Masterclass Transactionele Analyse

 • 3Daagse Masterclass NLP interventies

Waarom NLP coach?

Wil jij ontdekken je hoe je het beste uit jezelf én anderen naar boven kan halen? Zet dan de vervolgstap in onze coach modules!

Persoonlijke ontwikkeling start met jezelf beter leren kennen. Door inzicht te krijgen in wie je bent en te ontdekken wat je drijfveren en talenten zijn – maar ook wat je valkuilen – zijn. (Misschien heb je hier al tijdens de NLP practitioner of de  NLP master practitioner veel over geleerd)

Als je meer wil leren over de patronen van een ander en hoe jij deze patronen kan doorbreken. Wat wil de ander nu echt en waar krijgt hij of zij energie van? Hoe kan je iemand begeleiden meer los te laten of de lat soms wat minder hoog leggen? Ontwikkel een breder en dieper beeld van wie jij bent en leer je ook richten op de ander.

Spreekt dit je nu al aan? Lees dan verder!

Therapeutisch NLP coach

Voor cursisten die in het bezit zijn van een NLP Master Practitioner certificaat is er de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Therapeutisch NLP Coach.

Met de NLP Master Practitioner op zak kom je al een heel eind én is nog zo veel extra te leren! In de praktijk blijkt dat coaching en counseling steeds meer overlap krijgen. Het werkveld van een NLP coach vraagt daarom om meer kennis. De 4 modules van de opleiding Therapeutisch NLP Coach is bedoeld voor NLP Master Practitioners die professioneel en diepgaand willen coachen.

Hieraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:

 • Je hebt een mbo/hbo denkniveau.
 • Het instroomniveau is een MBO (3) diploma, HAVO diploma of VWO diploma
 • Een door het IN, NVNLP, IANLP of IHNLP erkend NLP Master Practitioner certificaat
 • Toetsing vindt plaats in de Masterclass Transactionele Analyse en de Masterclass NLP interventies.
 • Je ontvangt het diploma aan het einde van jouw laatste module.

Je krijgt dan een speciaal diploma, welke wordt bezegeld door de International Association of NLP Institutes (IN). Als je geen NLP Master Practitioner certificaat bezit kun je dus gewoon meedoen aan de losse modules van de Therapeutisch Coach opleiding maar krijg je een diploma zonder ICI-zegel.

Wat doet een therapeutisch NLP coach?

Een NLP coach onderbreekt jouw patronen door actief met jou te werken in werkvormen, in plaats van alleen maar te praten, adviseren en psycho-educatie te geven.

Een NLP coach heeft een actieve houding waarmee hij heel jouw lichaam activeert. Hij laat je staan, bewegen en in een bepaalde gemoedstoestand komen. En dus krijg jij als cliënt  te maken met echte ervaringen.

Een NLP coach stelt scherpe vragen om door jouw problemen heen te prikken, in plaats van ‘netjes’ te blijven naar jouw probleem toe, waar je absoluut niet mee geholpen bent.

Een NLP coach heeft een directe en concrete aanpak. Dat wil zeggen: hij coacht met interventies en technieken totdat er een gewenst effect heeft plaatsgevonden.

Wil jij je blijven ontwikkelen en ontplooien en nog meer uit je leven halen? Of wil je anderen helpen dat te doen? Dan zijn onze praktijkgerichte coachmodules een echte aanrader. Je krijgt inzicht in je drijfveren, denkpatronen, gewoontes en gedragingen. En ontdekt dit ook van anderen. Zo zal je grenzen leren stellen en bewaken, je zelfvertrouwen vergroten en dat van anderen, je zal doelen leren stellen en deze bereiken. Jij zal anderen leren het stuur van hun leven weer terug te pakken.