Afbeelding NLP en autisme

Ontdek hoe NLP kan helpen met autisme

Hallo daar! Via de Autismespecialist ben je bij Kaber terecht gekomen. Welkom op onze site! Maar wat is nu eigenlijk NLP en hoe helpt het volgen van een training bij Kaber je in je persoonlijke ontwikkeling en waar je tegenaan loopt?
Wie kan dat beter vertellen dan een van onze cursisten die zelf ook autisme heeft? Na een korte inleiding over NLP, lees je Saskia’s verhaal.

NLP in het kort

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) is een benadering van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie die is gericht op het begrijpen van hoe mensen denken, communiceren en gedrag vertonen. Het combineert technieken uit neurowetenschappen, taalkunde en gedragstherapie om veranderingen in denken en gedrag te faciliteren.

Bij mensen met autisme kan NLP helpen door hen te helpen communicatievaardigheden te ontwikkelen, hun perceptie van de wereld te verbeteren en hen te ondersteunen bij het omgaan met sociale situaties. Door middel van specifieke NLP-technieken kunnen mensen met autisme leren omgaan met stress, emoties en sociale interacties op een manier die voor hen comfortabeler is. Het kan hen ook helpen om hun unieke manier van denken en waarnemen te begrijpen en te waarderen.

“Neurodiversiteit is juist wat de mensheid mooi maakt”

Het verhaal van Saskia

Voordat ik wist dat ik autisme had, ontdekte ik dat ik goed was in mezelf anders voordoen. Ik had geleerd om te maskeren en compenseren, maar dat putte me uit en ik raakte mezelf kwijt. Ik begreep niet waarom ik me na werkdagen in een drukke omgeving leeg voelde en waarom communicatie soms vastliep. Omdat ik daar graag aan wilde werken, ben ik een NLP opleiding bij Kaber gaan volgen: de NLP Practitioner. Ik wist toen nog niet dat ik autisme had en dat mijn brein dus wat anders is bedraad.

Tijdens de NLP-training, heb ik veel meer geleerd dan alleen NLP. Bij Kaber noemen ze het dan ook NLPD, wat staat voor Neuro Linguïstisch Personal Development. Persoonlijke ontwikkeling is bij hen de basis van de trainingen.

Wat Kaber in mijn opinie uniek maakt, is dat zij kijken naar de mens; iedereen is uniek en neurodiversiteit is juist wat de mensheid mooi maakt.

Afbeelding NLP en autisme

Wat heb ik geleerd bij Kaber

De training bij Kaber heeft mijn leven veranderd. Ik leerde mezelf beter kennen en begrijp nu hoe ik effectiever kan communiceren, zonder me anders voor te doen. Ik heb geleerd om contact te maken met mezelf en anderen, met begrip voor verschillen. De NLP Practitioner opleiding opende mijn ogen en gaf me veel praktische vaardigheden. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf en heb geleerd lichaam en geest in balans te brengen. Ik weet waar ik energie van krijg en waar ik op leegloop. Zo kan ik daar rekening mee houden en kan ik doen wat me blij en gelukkig maakt.

“Je verdient het om ‘jezelf’ te kunnen zijn en te doen wat je gelukkig maakt”

Ik ben ervan overtuigd dat een NLP-training bij Kaber jou ook kan helpen. De trainingen zijn in kleine groepen, in een veilige omgeving. Ik voelde mezelf er meteen thuis en kon er echt mezelf zijn. Kom gerust eens kennis maken met Bernard en Jorinde en de rest van het Kaber-team tijdens een gratis informatieavond, NLP Dagtraining of neem telefonisch contact op.

Wat levert NLP jou op?

  • Praktische handvatten om met anderen te communiceren

  • Beter in contact komen met vrienden, familie en collega’s

  • Meer zelfinzicht en acceptatie

  • Persoonlijke groei en verbinding

  • Beter leren omgaan met prikkels

Via Kaber is het ook mogelijk om met mij in contact komen; ik vertel je graag meer over mijn ervaringen. Ook jij verdient het om ‘jezelf’ te kunnen zijn en te doen wat je gelukkig maakt. Of schrijf je gelijk in voor de NLP Practitioner opleiding, dat kan natuurlijk ook 😊.

Tot ziens bij Kaber!

Groet, Saskia

De kracht van NLP-trainingen

Bij Kaber werken we in kleine groepen in een veilige setting. Zo creëren we de optimale omgeving om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen en bieden we een unieke kans om jezelf te begrijpen, effectiever te communiceren en meer balans en geluk te vinden.

Wil je meer weten? Kom naar onze gratis informatieavond.

NLP Training Neuro Linguistic Programming Opleidingen sociale communicatieve vaardigheden verbeteren persoonlijke ontwikkeling communicatie.

Gratis NLP Informatieavond.

Als je twijfelt of NLP bij jou past, jezelf aan het oriënteren bent, of andere vragen hebt, aarzel dan niet om je aan te melden voor onze gratis NLP Informatieavond.

Ervaringen

Wat onze cursisten zeggen

NLP - Training Neuro Linguistisch Programmeren - Brochure Opleiding NLP Practitioner - Kaber Groep

Brochure aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze training van de Kaber Groep! Download de gratis brochure voor meer informatie.