keuzes

Blog artikel keuzes

We hebben er vaak mee te maken. Sommige dingen zijn gemakkelijk om een keuze bij te maken zoals bijvoorbeeld ‘Wat zal ik voor ontbijt nemen’. Andere keuzes zijn voor sommigen echt nog wat minder makkelijk. Bijvoorbeeld waar we echt voor staan: Wel of niet die vaccinatie nemen, zal ik de baan wel of niet aanvaarden. Er zijn zoveel voors en tegens. Waar doe je goed aan?
Voor sommigen is het zo helder als wat. Die zeggen “Ja tuurlijk” Voor een ander is het ook zo helder als wat en die zeggen “Nee, echt niet”. En beiden zijn van van hun ‘gelijk’ overtuigt en gaan dan de ander ervan overtuigen.

En daar gaat het mis! Er is dan misschien geen open gesprek meer mogelijk, over en weer wordt er eigen waarden krachtig gediscussieerd. Je komt er niet meer uit.

Dan is er de media… Er wordt zoveel gezegd en geschreven. Wie en wat kan je nog geloven. Erg lastig om bij jeZelf te blijven.
Als je je nou eens zo breed mogelijk gaat oriënteren… Dus luister naar het nieuws en wat de mensen die daar hun verhaal vertellen echt willen zeggen… Lees en luister naar mensen die op andere werelddelen hun verhaal vertellen, of luister naar een andere zender dan normaal! Luister met je eigen waarden. Luister naar wat er wordt voorondersteld zonder gedachte lezen. Luister met een open mind en luister met aandacht. Vaak zijn aannames het probleem. Daardoor worden heldere keuzes vertroebeld. En maak dan pas je keuze.

Wat je ook kiest. Blijf bij jeZelf. Altijd. Laat je niet door sociale druk of mensen in je buurt van je eigen pad afhalen, maar doe iets omdat jij voelt en weet: Dit is MIJN keuze en dat is prima. Respecteer de keuze ook die van de ander. Er is altijd nog een andere keuze. De keuze die je op dat moment maakt is altijd de beste keuze! Is dit altijd heel makkelijk? Nee. Er is namelijk altijd een gevolg. Maar ook daarin: Blijf bij jeZelf en laat je niet overhalen door anderen. Wanneer je 100% achter je keuze staat dan voel je je daar goed bij op dat moment. Dat goede gevoel doet iets met je neurologische systeem. Zorg dat je hierin oefent. Weet wanneer je een goed gevoel overhoudt aan de keuzes die je maakt. Dat zorgt er voor dat je blij bent en vol vertrouwen weer verder gaat. Als je blij bent worden er ‘blije hormonen’ aangemaakt. We zijn verslaafd aan dopamine!Als je je zorgen maakt worden er andere hormonen aangemaakt. Dan ga je meer in het negatieve gevoel en dat is juist wat je niet wilt, toch?! Dus ben ok met de keuzes die je maakt en leef verder met de gedachte dat je altijd weer opnieuw een andere keuze kan maken.

Het is niet aan jou om de ander jouw mening op te dringen, terwijl we dat misschien wel willen! Je kunt je mening delen en respecteren wat de keuze dan ook wordt of hoe iemand ervan vindt.

Maak je keuze voor jeZelf!

Er zijn prachtige ontwikkelingen gaande in onderwijzersland, zo leren kinderen al vroeg om de keuzes te maken die bij hun passen. Super!

Klik hier als je ook voor jezelf kiest

Heb het goed! Kaber

Bericht delen!

Kaber Groep is een NLP-opleidingsinstituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Wil je leren om doelen te stellen, of deze te bereiken? Ben je op zoek naar een manier om je sociale of communicatieve vaardigheden te verbeteren? Zoek je naar tools om gelukkiger en zelfverzekerder te worden? Kom dan naar Kaber! Op elke 1e woensdag van de maand is er een gratis NLP informatieavond! Kijk in onze Agenda voor het actuele aanbod. Mocht je vragen hebben neem dan gerust Contact met ons op.
Neuro Linguïstisch Programmeren Trainingen