Het verhaal van Marinka

NLP trainingen en opleidingen - Neuro Linguïstisch Programmeren. sociale communicatieve vaardigheden verbeteren persoonlijke ontwikkeling.

“Ik kan niet meer”, zei ik (Marinka) tegen mijn baas, terwijl ik een traan over mijn wangen voelde biggelen. Ik zie mezelf nog zitten aan die tafel in die vergaderruimte: “Ik voel me opgejaagd en gestrest”, zei ik. “Ik ben op. Mijn huwelijk staat op klappen en ik loop de kinderen de hele tijd af te snauwen.”
Het was december 2018 en ik had een gesprek met mijn baas aangevraagd. Na maandenlang structureel te veel hooi op mijn vork genomen te hebben, wist ik dat er iets moest veranderen. Ik had een administratieve functie in de farmaceutische industrie. De werkdruk was hoog en mijn gevoel van loyaliteit aan mijn werkgever en perfectionisme maakten het er niet makkelijker op. Ik wilde coaching of iets wat mij kon helpen, want dit kon zo niet langer. Pas later besefte ik me dat ik toen al met één been in een burn-out stond…
Met knikkende knieën zat ik bij mijn manager. Ik vond het toen nog niet zo makkelijk om mijn grenzen aan te geven en assertief te zijn. Geschrokken gaf mijn manager aan dat ze met HR ging bespreken wat ze voor me konden doen.

Helaas kreeg ik na een lange stilte en vele malen navragen 0 op mijn rekwest. Voor dit soort dingen was geen budget. Ik had keihard voor dit bedrijf gewerkt en had er veel voor opgeofferd. Nu ík een keer wat nodig had, werd ik hierin niet gesteund. Het voelde als een enorme steek in mijn rug. Wat waren nou de kosten voor een aantal coachingsessies als dat kon voorkomen dat ik met een burn-out thuis zou komen te zitten… Ik vond het onbegrijpelijk en was gigantisch teleurgesteld. Loyaal als ik was aan het bedrijf, ging ik toch door met werken en besloot de coaching dan maar zelf te bekostigen.
Zo gingen er weer een aantal maanden voorbij, maar ik merkte dat ik steeds meer moeite kreeg met het eenrichtingsverkeer van mijn werkgever. Ik voelde me er alleen voor staan. De coachingsgesprekken en gesprekken met man en vrienden openden mijn ogen. De balans was volledig zoek en het werd tijd om loyaal te zijn aan hetgeen dat echt belangrijk is in het leven: ikzelf en mijn gezin.
Ik had me ziek kunnen melden met een burn-out, maar dat was me de eer te na. Ik vroeg een gesprek aan met mijn manager en diende (wederom met knikkende knieën) mijn ontslag in. De reactie van mijn manager “Die hadden we niet aan zien komen”, voelde als klap in mijn gezicht. Hoe duidelijk had ik kunnen zijn…. Of was mijn communicatie misschien niet duidelijk genoeg geweest???

Onderweg naar huis dacht ik aan het gesprek met een vriendin tijdens een toevallige ontmoeting in de supermarkt. Op mijn vraag hoe het met haar was, had ze met een heel enthousiast “heel goed” geantwoord. Ze begon te vertellen over een opleiding die ze recentelijk had afgerond en hoe dat haarzelf en haar leven had veranderd. Ze blaakte van het zelfvertrouwen en leek oprecht gelukkig! Dat wilde ik ook!
Onder het genot van een gezellig etentje een paar weken later, vertelde ze honderduit over haar opleiding. NLP… nog nooit van gehoord… Ze had het over een 18-daagse opleiding “NLP Practitioner” genaamd. Communicatie, (positieve) mindset, persoonlijke ontwikkeling, meer zelfvertrouwen, meer balans tussen brein en hart en korte metten maken met beperkende overtuigingen. Wie wil dat nou niet? Het klonk haast te mooi om waar te zijn. Ze raadde aan om een NLP Dagtraining te volgen om eens kennis te maken met de magie van NLP.
In oktober 2019 ging ik met een vriendin naar de Dagtraining. Daar maakte ik kennis met “blij ei” Bernard (quote van hemzelf) en een knappe jongedame in een vrolijke bloemetjesjurk (Jorinde). Ik herkende stukjes van mezelf in het introductieverhaal van Jorinde en door de humor en vrolijke positieve energie van Bernard voelde ik me meteen thuis bij Kaber. Ik wist al snel: ik wil hier meer van!
Omdat de start van de Practitioner nog even op zich liet wachten en ik graag zo snel mogelijk wilde starten, schreef ik me eerst in voor de NLP Avondcursus.
Mijn NLP enthousiasme groeide en groeide en ik keek erg uit naar de start van de Practitioner. Helaas werd mijn geduld op de proef gesteld door de komst van “tante Corona”.
In juni 2020 was het eindelijk zover: mijn start van de P29!
Samen met 19 andere cursisten begon ik aan een onvergetelijke reis. Wat heb ik tijdens deze opleiding veel geleerd over mezelf. Over de kracht die in mijzelf zit, maar ook over hetgeen wat me tegenhoudt. Ik leerde handige technieken die ik in het dagelijks leven praktisch kon toepassen. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik merkte dat de band met de mensen om me heen positief veranderde. Ik begon weer meer van mezelf te houden en kreeg weer meer plezier in het “moeder zijn”.
Ik genoot van de positieve energie die ik opdeed bij Kaber; de welbekende “Kaber-flow”. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht: “Hoe vet zou het zijn om hier, met deze mensen, te mogen werken…?!”
Toen ik een paar maanden na het afronden van mijn Practitioner een vacature voor Office Assistent voorbij zag komen, dacht ik: “die is voor mij!”.
En zo geschiedde het!

Nog steeds ben ik elke dag oprecht dankbaar dat ik bij Kaber mag doen waar ik blij van word. Ik bof enorm dat ik deel uit mag maken van de Kaber Crew en hoop dat nog vele jaren te mogen doen!

Ook ben ik de vriendin die mij heeft getipt over Kaber enorm dankbaar! Ik weet dat je dit leest, dus stop die maar in je zak! Je hebt gelijk: de NLP Practioner opleiding is echt het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb gegeven!

Bericht delen!

Kaber Groep is een NLP-opleidingsinstituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Wil je leren om doelen te stellen, of deze te bereiken? Ben je op zoek naar een manier om je sociale of communicatieve vaardigheden te verbeteren? Zoek je naar tools om gelukkiger en zelfverzekerder te worden? Kom dan naar Kaber! Op elke 1e woensdag van de maand is er een gratis NLP informatieavond! Kijk in onze Agenda voor het actuele aanbod. Mocht je vragen hebben neem dan gerust Contact met ons op.
Neuro Linguïstisch Programmeren Trainingen