Het verhaal van Jorinde

NLP trainingen en opleidingen - Neuro Linguïstisch Programmeren. sociale communicatieve vaardigheden verbeteren persoonlijke ontwikkeling.

Ik kan het me nog heel goed herinneren; ik was pas 10 jaar oud. Heel zeker wist ik het; ik zou net zo goed worden als zij…

En wie was zij? Anky van Grunsven. Misschien ken je haar nog? Meervoudig wereld- en olympisch kampioene dressuur. Dat wilde ik ook.

En trainen, dat deed ik meer dan genoeg, voor mij geen vakanties of familiefeestjes, ik ging paardrijden. Zeven dagen in de week vanaf mijn 10de tot mijn 19de levensjaar. Wat er wel vaak gebeurde is dat ik ziek was. De griep, dacht ik. Mijn moeder gaf dan aan dat dit niet nodig was op deze harde manier. Toen wist ik nog niet wat ik later met NLP zou leren: lichaam en geest zijn één. Ik ging door.

Totdat ik steeds vaker wakker werd met tranen in mijn ogen en merkte dat het niet goed met me ging. Ik ging naar de huisarts en vertelde hem dat ik wat rustgevends nodig had. Op mijn 17de kreeg ik een rustgevend pilletje van de huisarts en zo ging ik weer een tijdje verder.

Tot op een dag ook die pillen niet meer hielpen en ik gelukkig werd gezien door iemand die me kon begeleiden om te gaan ontdekken wat nu echt goed voor me was.

Ik leerde dat ik dol ben op mensen en wat hen bezighoudt. Dat in plaats van altijd sporten en moeten winnen. Ik ging op reis in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en eenmaal in aanraking gekomen met NLP, leerde ik zo veel dat ik hier mijn werk van ging maken.

Een rode draad in mijn leven is: van je hobby je werk maken. Met NLP leer ik elke dag weer waarom mensen doen wat ze doen. Soms door druk vanuit het werk, ouderlijke boodschappen of omdat we twijfelen aan onszelf. Met NLP leerde ik door middel van taal achter drijfveren te komen. Drijfveren van mezelf maar zeker ook achter die van onze cursisten.

Wat we geloven zien we in deze wereld terug. Wanneer we geloven dat we niet goed genoeg zijn, dan zullen we ervaren dat we niet goed genoeg zijn. Perceptie is projectie. Graag ga ik samen met jou en de groep waarin je terecht komt aan de slag. Je zal je gedachten leren bijsturen, passend bij je gevoel en je hart en daarmee zul je de voor jou juiste keuzes kunnen gaan maken.

Dat gun ik iedereen, de juiste keuze.

Soms heb je misschien een harde leerschool gehad, net als ik. Soms is dat niet nodig en kun je tijdig aan de slag met jezelf. Laten we ons verhaal delen en de wereld (jouw wereld) een stuk mooier maken.

Bericht delen!

Kaber Groep is een NLP-opleidingsinstituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Wil je leren om doelen te stellen, of deze te bereiken? Ben je op zoek naar een manier om je sociale of communicatieve vaardigheden te verbeteren? Zoek je naar tools om gelukkiger en zelfverzekerder te worden? Kom dan naar Kaber! Op elke 1e woensdag van de maand is er een gratis NLP informatieavond! Kijk in onze Agenda voor het actuele aanbod. Mocht je vragen hebben neem dan gerust Contact met ons op.
Neuro Linguïstisch Programmeren Trainingen